❀◕ ‿ ◕❀ Selamat Datang Ke Nutrisi Sihat & Cantik ❤ Saya Catherine ❤ Shaklee Independent Distributor ID:944001 ❤ Jika anda inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan anda, sila hubungi saya ❤ Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀◕ ‿ ◕❀

Monday, 17 February 2014

Tips Minum Air Banyak

Ramai yang rasa susah nak minum air dengan banyak setiap hari. Tahukah anda minum dengan banyak sangat membantu jika SUSU SIKIT, LETIH, RAMBUT ROSAK & KULIT KERING..

Saya ingin kongsikan dengan anda TIPS MINUM AIR DGN BANYAK..


1) Beli satu tumbler/bekas air 1 liter dan rancang pengambilan air anda.

2) Minum air bukan di waktu dahaga sebaliknya pada setiap masa yg ada sedikit demi sedikit. Kita dah terbiasa bila dahaga baru minum air akibatnya pundi kencing mengembang dengan serta merta kita ingin terus ke tandas.

3) Semasa anda minum air gerak-gerakan rahang seperti mengunyah. Tindakan ini membantu anda untuk minum air lebih byk. Tiada kajian saintifik mengenainya tapi cubalah mungkin ia membantu!!

4) Gunakan tumbler yang berstraw sebab bila anda menyedut air yang diminum sedikit demi sedikit tenaga yang digunakan lebih sedikit berbanding dengan minum seperti biasa. Jadi aktiviti minum air yg banyak semakin menyeronokkan dan ia boleh dlakukan sambil bekerja dan mengadap komputer.

4) Jangan risau jika di awal-awal anda kerap ke tandas, anggap sahaja anda sihat kerana sistem badan anda sedang dicuci dan dibuang. Lama kelamaan apabila sistem badan anda terbiasa, kekerapan ke tandas akan kurang dan anda akan mengalami perubahan kulit yang lebih sihat, rambut yang kuat, sistem pencernaan yang lebih lancar dan penyerapan nutrien oleh badan lebih efektif.

MINUMLAH UNTUK KESIHATAN ANDA!!!!

No comments:

Post a Comment