❀◕ ‿ ◕❀ Selamat Datang Ke Nutrisi Sihat & Cantik ❤ Saya Catherine ❤ Shaklee Independent Distributor ID:944001 ❤ Jika anda inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan anda, sila hubungi saya ❤ Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀◕ ‿ ◕❀

Monday, 4 November 2013

SET LENGKAP HAMIL

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini.
Sebab:
Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
Tahan berbulan-bulan
Boleh dimakan bersama ahli keluarga
Harga yang sangat berbaloi
Semulajadi (bukan sintetik)
Tidak memberi sebarang kesan sampingan
Bonus kesihatan dan kecantikan extra
Juga sesuai dijadikan set berpantang
Terbukti selamat dan berkesan
~ Protein (Energy Soy Protein) ~
》 Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.
》 Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.
》 Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.
 

~ Multivitamin (Vita-lea) ~
》 Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula. Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya. Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah, mudah nak pitam atau pengsan, Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.
 

~ B Complex with Folic Asid~
》 Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.
 

~ Vitamin C (Sustained Release Vita-C) ~
Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg. Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan. Ianya adalah sustained release dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.
 

~ Omega -3 (Omega Guard) ~
》 Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita. Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.
 

 ~ Kalsium (Ostematrix) ~
》 Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki ransangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggang, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


NEVER TRY, NEVER KNOW..

**************************************************************

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Catherine | ID: 944001 | SMS/WhatsApp/WeChat : 016-8425632
PM : www.facebook.com/messages/NutrisiSihatCantik

Email: mynutrisisihatcantik@gmail.com
FB Page: Nutrisi Sihat & Cantik

OR

Add friend di FB saya: Kate-Ryn SienaPeter Ginting

No comments:

Post a Comment